Hozzávalók:

A halhoz:

0,5 kg tisztított heck

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

1 fél citromból nyert citromlé

3 dl napraforgó olaj (a sütéshez)

A panírozáshoz:

5 dkg finomliszt

1 szelet friss kenyér

1 marék dió

1 tojás

1 csipet só

1 ek

tejföl

A körethez:

20 dkg rizs

10-10 dkg sárgarépa és zöldborsó

Elkészítés:

A halat sózzuk, borsozzuk, rácsavarjuk a citrom levét, így állni hagyjuk 20-30 percet a hűtőben.

A kenyeret és a diót késes aprítóban finomra daráljuk.

A tojást felverjük a tejföllel és egy csipet sóval. A halat lisztbe, tejfölös tojásba, diós morzsába mártjuk, majd forró olajban kisütjük.

Konyhai törlőre szedve leitatjuk az olajat.

A rizst megmossuk, kevés zsiradékon átpirítjuk, majd dupla mennyiségű vízzel felöntjük. Sózzuk, hozzáadjuk a megtisztított, felaprított sárgarépát és a zöldborsót, majd fedő alatt puhára pároljuk.

A zöldséges rizzsel, vagy salátával, de más tetszőleges körettel is fogyaszthatjuk.