Hozzávalók:
A halhoz:
0,5 kg tisztított heck
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 fél citromból nyert citromlé
3 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
A panírozáshoz:
5 dkg finomliszt
1 szelet friss kenyér
1 marék dió
1 tojás
1 csipet só
1 ek
tejföl
A körethez:
20 dkg rizs
10-10 dkg sárgarépa és zöldborsó
só
Elkészítés:
A halat sózzuk, borsozzuk, rácsavarjuk a citrom levét, így állni hagyjuk 20-30 percet a hűtőben.
A kenyeret és a diót késes aprítóban finomra daráljuk.
A tojást felverjük a tejföllel és egy csipet sóval. A halat lisztbe, tejfölös tojásba, diós morzsába mártjuk, majd forró olajban kisütjük.
Konyhai törlőre szedve leitatjuk az olajat.
A rizst megmossuk, kevés zsiradékon átpirítjuk, majd dupla mennyiségű vízzel felöntjük. Sózzuk, hozzáadjuk a megtisztított, felaprított sárgarépát és a zöldborsót, majd fedő alatt puhára pároljuk.
A zöldséges rizzsel, vagy salátával, de más tetszőleges körettel is fogyaszthatjuk.