Hozzávalók:

A raguhoz:

6 db salottahagyma

1 sárgarépa

50 g vaj

2 babérlevél

kakukkfű ízlés szerint

frissen őrölt bors ízlés szerint

só ízlés szerint

50 dkg darált sertés- vagy marhahús

2 dkg sűrített paradicsom

0,5 l csirke alaplé

25 dkg zöldborsó

A tetejére:

50 dkg burgonya

1 dl tej

12 dkg vaj

2 db tojássárgája

Elkészítés:

A hagymát és a sárgarépát kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet és a vajon kb. öt percig sütjük. Hozzáadjuk a darált húst, a paradicsompürét, az egészet jól átsütjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáöntjük a csirke alaplevet és mártás sűrűségűre főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót, amivel együtt még öt percet pároljuk.

A burgonyát megfőzzük, áttörjük és pürét készítünk belőle. A húsos mártást egy hőálló tálba átmerjük, majd a burgonyapüréből (ha van, nyomózsákkal) szép dunyhát készítve bevonjuk a tetejét.

190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Tálalás előtt érdemes 10-15 percet várni, úgy szebben lehet tálalni.