Hozzávalók:
A raguhoz:
6 db salottahagyma
1 sárgarépa
50 g vaj
2 babérlevél
kakukkfű ízlés szerint
frissen őrölt bors ízlés szerint
só ízlés szerint
50 dkg darált sertés- vagy marhahús
2 dkg sűrített paradicsom
0,5 l csirke alaplé
25 dkg zöldborsó
A tetejére:
50 dkg burgonya
1 dl tej
12 dkg vaj
2 db tojássárgája
Elkészítés:
A hagymát és a sárgarépát kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet és a vajon kb. öt percig sütjük. Hozzáadjuk a darált húst, a paradicsompürét, az egészet jól átsütjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáöntjük a csirke alaplevet és mártás sűrűségűre főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót, amivel együtt még öt percet pároljuk.
A burgonyát megfőzzük, áttörjük és pürét készítünk belőle. A húsos mártást egy hőálló tálba átmerjük, majd a burgonyapüréből (ha van, nyomózsákkal) szép dunyhát készítve bevonjuk a tetejét.
190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Tálalás előtt érdemes 10-15 percet várni, úgy szebben lehet tálalni.