Hozzávalók:

60 dkg darált sertéscomb

2 beáztatott, kinyomkodott zsemle

2 tojás

1 apróra vágott piros kaliforniai paprika

őrölt bors

1 csokor felkarikázott zöldhagyma

1 kk szárított kakukkfű

1 csokor apróra vágott petrezselyem

zsemlemorzsa

Elkészítés:

A húskenyér hozzávalóit egy tálba tesszük, és kézzel alaposan összedolgozzuk. Ezután annyi zsemlemorzsát adjunk hozzá, hogy könnyen formázható masszát kapjunk.

Egy kenyér sütőformát zsírozzunk ki, majd nyomkodjuk bele a húspépet, és a tetejét szórjuk meg egy kis pirospaprikával.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és 45 percig süssük a húst alufóliával lefedve, majd további 25 percet fólia nélkül. Hagyjuk kicsit hűlni, majd ezután szeleteljük, tetszés szerinti körettel tálaljuk. De akár egy szendvics kiváló alapanyaga is lehet.