Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók:

A palacsintához:

20 dkg liszt

2 tojás

0,5 liter tej

0,5 dl olaj

A pörkölthöz:

0,5 kg hús (tetszés szerint csirke vagy sertés)

1 vöröshagyma

bors

őrölt kömény

pirospaprika

A mártáshoz:

pörkölt leve

2-3 dl tejszín

2 ek liszt

Elkészítés:

A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és palacsintasütőben kisütjük.

Elkészítjük a darált húsból a pörköltet, majd leszűrjük a szaftból, és összeturmixoljuk.

A palacsintákat megtöltjük a hússal, alul és felül ráhajtjuk a palacsintát és feltekerjük.

Tepsibe egymás mellé rakosgatjuk őket. Elkészítjük a pörköltszaftból a mártást: a lisztet kiverjük a tejszínnel, beleöntjük a szaftba, és összeforraljuk. Lehet kevés vízzel felengedni, ha túl sűrű.

A tepsibe rakosgatott palacsintákra csurgatjuk, a tetejére tejfölt is tehetünk, majd a sütőben melegen tartjuk, amíg nem tálaljuk.