Hozzávalók:

A palacsintához:

20 dkg liszt

2 tojás

0,5 liter tej

0,5 dl olaj

A pörkölthöz:

0,5 kg hús (tetszés szerint csirke vagy sertés)

1 vöröshagyma

bors

őrölt kömény

pirospaprika

A mártáshoz:

pörkölt leve

2-3 dl tejszín

2 ek liszt

Elkészítés:

A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és palacsintasütőben kisütjük.

Elkészítjük a darált húsból a pörköltet, majd leszűrjük a szaftból, és összeturmixoljuk.

A palacsintákat megtöltjük a hússal, alul és felül ráhajtjuk a palacsintát és feltekerjük.

Tepsibe egymás mellé rakosgatjuk őket. Elkészítjük a pörköltszaftból a mártást: a lisztet kiverjük a tejszínnel, beleöntjük a szaftba, és összeforraljuk. Lehet kevés vízzel felengedni, ha túl sűrű.

A tepsibe rakosgatott palacsintákra csurgatjuk, a tetejére tejfölt is tehetünk, majd a sütőben melegen tartjuk, amíg nem tálaljuk.