Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hideg tejfölös meggyleves

Hozzávalók:

80 dkg meggy

1 citrom

12 dkg kristálycukor

csipet só

csipet fahéj

3 dkg liszt

2 dl tejföl

6 szegfűszeg

Elkészítés:

A meggyet megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk. A citromot alaposan megmossuk, héjából kétujjnyi csíkot levágunk, levét kinyomjuk, átszűrjük.

8 dl vizet felforralunk a cukorral, a sóval, a citromlével, a citromhéjjal, a fahéjjal és a teatojásba zárt a szegfűszeggel. Beledobjuk a meggyet, éppen csak felforraljuk.

A habaráshoz a lisztet simára keverjük a tejföllel, a levesből elvett 1-2 merőkanál lével felhígítjuk, majd a szelíden forró levesbe öntjük, és fedő nélkül, mérsékelt tűzön 3 percig forraljuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, lefedjük, és hideg vízbe állítva teljesen kihűtjük. 3-4 órára hűtőbe tesszük.

Tálaláskor eltávolítjuk a levesből a fahéjat, a citromhéjat és a teatojást, mélytányérokba vagy tálkákba-csészékbe szedve kínáljuk. Díszíthetjük mentalevéllel és fahéjjal.