Hozzávalók:

80 dkg meggy

1 citrom

12 dkg kristálycukor

csipet só

csipet fahéj

3 dkg liszt

2 dl tejföl

6 szegfűszeg

Elkészítés:

A meggyet megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk. A citromot alaposan megmossuk, héjából kétujjnyi csíkot levágunk, levét kinyomjuk, átszűrjük.

8 dl vizet felforralunk a cukorral, a sóval, a citromlével, a citromhéjjal, a fahéjjal és a teatojásba zárt a szegfűszeggel. Beledobjuk a meggyet, éppen csak felforraljuk.

A habaráshoz a lisztet simára keverjük a tejföllel, a levesből elvett 1-2 merőkanál lével felhígítjuk, majd a szelíden forró levesbe öntjük, és fedő nélkül, mérsékelt tűzön 3 percig forraljuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, lefedjük, és hideg vízbe állítva teljesen kihűtjük. 3-4 órára hűtőbe tesszük.

Tálaláskor eltávolítjuk a levesből a fahéjat, a citromhéjat és a teatojást, mélytányérokba vagy tálkákba-csészékbe szedve kínáljuk. Díszíthetjük mentalevéllel és fahéjjal.