Hozzávalók:
80 dkg meggy
1 citrom
12 dkg kristálycukor
csipet só
csipet fahéj
3 dkg liszt
2 dl tejföl
6 szegfűszeg
Elkészítés:
A meggyet megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk. A citromot alaposan megmossuk, héjából kétujjnyi csíkot levágunk, levét kinyomjuk, átszűrjük.
8 dl vizet felforralunk a cukorral, a sóval, a citromlével, a citromhéjjal, a fahéjjal és a teatojásba zárt a szegfűszeggel. Beledobjuk a meggyet, éppen csak felforraljuk.
A habaráshoz a lisztet simára keverjük a tejföllel, a levesből elvett 1-2 merőkanál lével felhígítjuk, majd a szelíden forró levesbe öntjük, és fedő nélkül, mérsékelt tűzön 3 percig forraljuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, lefedjük, és hideg vízbe állítva teljesen kihűtjük. 3-4 órára hűtőbe tesszük.
Tálaláskor eltávolítjuk a levesből a fahéjat, a citromhéjat és a teatojást, mélytányérokba vagy tálkákba-csészékbe szedve kínáljuk. Díszíthetjük mentalevéllel és fahéjjal.