Hozzávalók:

A tésztához:

50 dkg liszt

15 dkg sertészsír

2,5 dkg élesztő

6 dkg cukor

1 tojás

1 dl tej

A töltelékhez:

60 dkg alma

2 teáskanál őrölt fahéj

16 dkg cukor

15 mazsola

Elkészítés:

Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral összedolgozzuk, a tojást, a maradék cukrot és az élesztős tejet is beleöntjük. A tésztát összegyúrjuk, majd letakarva 40 percen keresztül pihentetjük.

Az almát lereszeljük, a mazsolát felaprítjuk, a fahéjjal és a cukorral összekeverjük. A megkelt tésztát két nagyobb, vagy három kisebb gombócra osztjuk, attól függően mekkora bejglit akarunk sütni.

Lisztezett felületen kinyújtjuk és megtöltjük az almás töltelékkel, majd feltekerjük. A tetejüket felvert tojással megkenjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és még félórán át hagyjuk kelni. 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük.