A piskótához:
6 tojás
8 evőkanál cukor
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál kakaópor
1 mokkáskanál sütőpor
5 evőkanál liszt
A túrókrémhez:
50 dkg krémtúró
1/2 dl bodzaszörp
2 lime
12 dkg porcukor
édesített tejszínhab a díszítéshez
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd belekeverjük a vízgőz fölött felolvasztott étcsokit, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőporral elkevert lisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk.
Sütőpapírral bélelt nagyméretű gáztepsibe öntjük, elsimítjuk és 180c-os sütőben, 15-20 perc alatt megsütjük, úgy hogy a piskóta széle ne száradjon meg, hogy fel tudjuk tekerni.
Ezután deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és tiszta sütőpapírba feltekerjük, kihűtjük.
Közben a krémhez a krémtúrót a bodzaszörppel, az egyik lime reszelt héjával, kicsavart levével, a porcukorral jól elkeverjük, majd a kihűlt piskótát kicsavarjuk, levesszük róla a sütőpapírt, megkenjük a túrókrémmel, nem túl szorosan felcsavarjuk, és lefóliázva 1 órára hűtőbe tesszük pihentetni.
Közben felolvasztunk egy tábla tortabevonót, és egyenletesen eloszlatjuk a tészta külsején, majd hagyjuk hálni, csak ezután tálaljuk.