Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Bulguros káposztatekercs

Hozzávalók:

20 db kisebb káposztalevél, blansírozva

maréknyi bulgur

15 dkg laskagomba felcsíkozva

10 db olajban eltett aszalt paradicsom kisebb darabokra vágva

1 db darabolt paradicsomkonzerv

1 hagyma felaprítva

2 gerezd fokhagyma finomra vágva, kétfelé osztva

3 dl zöldségleves

oregáno

kakukkfű

kömény

1/2 citrom héja finomra reszelve

cayenne bors

bors

olaj

Elkészítés:

A hagymát és egy gerezd fokhagymát kis tűzön olajban megpároljuk, hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, nagyobb tűzön átpirítjuk. Hozzátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, és folyamatos kevergetés mellett átpirítjuk.

A megmosott bulgurt is az edénybe tesszük, megszórjuk a köménnyel, az oregánóval, és felöntjük a levessel, egy pár percig forraljuk, és lehúzzuk a tűzről. Körülbelül 10 percen át, fedő alatt állni hagyjuk.

Közben a paradicsomkonzervet kevés vízzel felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel és a másik gerezd fokhagymával ízesítjük, majd tűzálló edénybe öntjük.

A kissé kihűlt bulguros-gombás anyagba belekevertem a citromhéjat, a kettesével összerakott káposztalevelekre halmozzuk, felgöngyöljük, a paradicsomszószra rakosgatjuk. 190 fokon 10 percig fólia alatt, majd 10 percig anélkül készre sütjük.