Hozzávalók:

20 db kisebb káposztalevél, blansírozva

maréknyi bulgur

15 dkg laskagomba felcsíkozva

10 db olajban eltett aszalt paradicsom kisebb darabokra vágva

1 db darabolt paradicsomkonzerv

1 hagyma felaprítva

2 gerezd fokhagyma finomra vágva, kétfelé osztva

3 dl zöldségleves

oregáno

kakukkfű

kömény

1/2 citrom héja finomra reszelve

cayenne bors

bors

olaj

Elkészítés:

A hagymát és egy gerezd fokhagymát kis tűzön olajban megpároljuk, hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, nagyobb tűzön átpirítjuk. Hozzátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, és folyamatos kevergetés mellett átpirítjuk.

A megmosott bulgurt is az edénybe tesszük, megszórjuk a köménnyel, az oregánóval, és felöntjük a levessel, egy pár percig forraljuk, és lehúzzuk a tűzről. Körülbelül 10 percen át, fedő alatt állni hagyjuk.

Közben a paradicsomkonzervet kevés vízzel felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel és a másik gerezd fokhagymával ízesítjük, majd tűzálló edénybe öntjük.

A kissé kihűlt bulguros-gombás anyagba belekevertem a citromhéjat, a kettesével összerakott káposztalevelekre halmozzuk, felgöngyöljük, a paradicsomszószra rakosgatjuk. 190 fokon 10 percig fólia alatt, majd 10 percig anélkül készre sütjük.