Hozzávalók:
20 db kisebb káposztalevél, blansírozva
maréknyi bulgur
15 dkg laskagomba felcsíkozva
10 db olajban eltett aszalt paradicsom kisebb darabokra vágva
1 db darabolt paradicsomkonzerv
1 hagyma felaprítva
2 gerezd fokhagyma finomra vágva, kétfelé osztva
3 dl zöldségleves
oregáno
kakukkfű
kömény
1/2 citrom héja finomra reszelve
cayenne bors
bors
só
olaj
Elkészítés:
A hagymát és egy gerezd fokhagymát kis tűzön olajban megpároljuk, hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, nagyobb tűzön átpirítjuk. Hozzátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, és folyamatos kevergetés mellett átpirítjuk.
A megmosott bulgurt is az edénybe tesszük, megszórjuk a köménnyel, az oregánóval, és felöntjük a levessel, egy pár percig forraljuk, és lehúzzuk a tűzről. Körülbelül 10 percen át, fedő alatt állni hagyjuk.
Közben a paradicsomkonzervet kevés vízzel felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel és a másik gerezd fokhagymával ízesítjük, majd tűzálló edénybe öntjük.
A kissé kihűlt bulguros-gombás anyagba belekevertem a citromhéjat, a kettesével összerakott káposztalevelekre halmozzuk, felgöngyöljük, a paradicsomszószra rakosgatjuk. 190 fokon 10 percig fólia alatt, majd 10 percig anélkül készre sütjük.