Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Karácsonyfa sütik

Csupán két nap, és itt van karácsony. Még van időd készülni igazi, az ünnephez illő süteménnyel. Ilyen például a karácsonyfa kekszes desszert is. Némi trükk, és az asztal, a karácsonyi menü főszereplője lehet. Mutatjuk.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

A krémhez:

  • 20 dkg fehér csoki
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • zöld ételfesték

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. A fehérjét pedig nagyon kemény habbá verjük egy csipet sóval, ezután a sárgájához forgatjuk. Szép lassan hozzáadagoljuk a lisztben eldolgozott kakaót. Amikor homogén masszát kapunk, egy sütőpapírral bélelt, nagyobb tepsibe öntjük a tésztát, és 170 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, húzzuk le a papírt róla, majd vágjunk belőle a karácsonyfa formájához hasonló háromszögeket. Ezután a krémhez a csokit felolvasztjuk vízgőz felett, majd megvárjuk, míg langyosra hűl, ezután hozzáadjuk a vajat, a cukrot és az ételfestéket. Jól összedolgozzuk, betesszük fél órára a hűtőbe, és amikor teljesen kihűlt, gép habverővel habosra dolgozzuk. Egy csillag végű habzsákba töltjük, és annak segítségével csíkokban rányomkodjuk a tésztáinkra a krémet. Megszórjuk színes cukrokkal, ami el is hagyható!