Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Karácsonyi gyümölcsös piskóta

Egy egyszerű, gyümölcsökkel teli piskóta is lehet az ünnepi asztal fénypontja. Kevesebb időd és pénzed van? Sebaj! Mutatjuk, hogyan lehet a drágább sütemények helyett minőségi desszertet készíteni.

Hozzávalók:

  • 30 dkg aszalt gyümölcs
  • 30 dkg liszt
  • 7,5 dkg sótlan vaj
  • 7,5 dkg zsír
  • 7,5 dkg cukor
  • 1,8 dl tej
  • 0,5 dl brandy
  • csipetnyi só

Elkészítés:

A gyümölcsöket egy tálba tesszük és meglocsoljuk a brandyvel, hagyjuk állni legalább fél órát. A lisztet, a vajat és a zsírt összedolgozzuk, amíg olyan lesz, mint a vizes homok. Majd hozzáadjuk a sót és a cukrot is és gyúrni kezdjük. Hozzáadjuk a tejet is, majd amikor már tészta állagú belekeverjük a lecsöpögtetett aszalt gyümölcsöket. Egy téglalap tepsit vagy sütőtálat kivajazunk és kilisztezünk, ebbe öntjük a masszánkat, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, egy szép szalaggal körbekötjük, majd kis minták segítségével megporcukrozzuk, szeletelve tálaljuk.