Egy egyszerű, gyümölcsökkel teli piskóta is lehet az ünnepi asztal fénypontja. Kevesebb időd és pénzed van? Sebaj! Mutatjuk, hogyan lehet a drágább sütemények helyett minőségi desszertet készíteni.

Hozzávalók:
- 30 dkg aszalt gyümölcs
- 30 dkg liszt
- 7,5 dkg sótlan vaj
- 7,5 dkg zsír
- 7,5 dkg cukor
- 1,8 dl tej
- 0,5 dl brandy
- csipetnyi só
Elkészítés:
A gyümölcsöket egy tálba tesszük és meglocsoljuk a brandyvel, hagyjuk állni legalább fél órát. A lisztet, a vajat és a zsírt összedolgozzuk, amíg olyan lesz, mint a vizes homok. Majd hozzáadjuk a sót és a cukrot is és gyúrni kezdjük. Hozzáadjuk a tejet is, majd amikor már tészta állagú belekeverjük a lecsöpögtetett aszalt gyümölcsöket. Egy téglalap tepsit vagy sütőtálat kivajazunk és kilisztezünk, ebbe öntjük a masszánkat, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, egy szép szalaggal körbekötjük, majd kis minták segítségével megporcukrozzuk, szeletelve tálaljuk.







