Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Diós-mazsolás püspökkenyér

A tradicionális karácsonyi desszerteket fölváltották a modern sütemények. Régen nem hiányozhatott a püspökkenyér sem az asztalról. Ráadásul egyáltalán nem drága. Itt az ideje, feleleveníteni a hagyományokat. A siker, az élmény legalább akkora, mint a díszes mai édességekkel.

Hozzávalók:

  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 12 dkg olvasztott vaj
  • 18 dkg finomliszt
  • 5 dkg dió
  • 10 dkg mazsola
  • 1 teáskanál sütőpor

Elkészítés:

Egy kisebb tálban simára keverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, valamint a vajat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojássárgájás keveréket. Egy nagy edénybe kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a nagyobb darabokra vágott mazsolát és diót. Összeforgatjuk, hogy mindent bevonjon körben a liszt, majd hozzákeverjük a tojásos keveréket. A tésztát egy kivajazott és -lisztezett őzgerincformába töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, nagyjából fél órára. Tálaláskor megszórjuk porcukorral, és szeletekre vágva kínáljuk.