Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Gesztenyés fatörzs torta

A bejglin, a zserbón, a mézeskalács kekszen kívül még vannak olyan csodálatos desszertek, amik nem csak ízben, de látványban is nagyon passzolnak a karácsonyi hangulathoz. Ilyen a gesztenyés fatörzs torta is. Igaz, nem egyszerű, és még időigényes is, de talán ezzel igazán pontot tehetünk az ünnepi menüre.

Hozzávalók:

A piskótatekercshez:

  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 1 mk sütőpor
  • 4 ek liszt

A krémhez:

  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 4 dl tej
  • 1 tk rumaroma
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • 25 dkg gesztenyemassza

A tetejére:

  • cukrozatlan kakaópor
  • marcipán a díszítéshez

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a cukrot elfelezzük, felét a sárgájához felét a fehérjéhez adjuk, mindkettőt habosra verjük. A sütőporos lisztet, a sárgájába szitáljuk, közben folyamatosan keverjük, végül a felvert tojáshabot belekeverjük lazán. Sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát, majd készre sütjük 165 fokon. Még melegen feltekerjük a papírral együtt, majd így hagyjuk kihűlni. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport, belekeverjük a rumaromát és hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a gesztenyemasszát és a kihűlt pudingot hozzáadagoljuk, és géppel jó habosra verjük a krémet. A piskótát kitekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt, megkenjük az elkészült krém kicsit több mint a felével, majd visszatekerjük. (A másik fele krémmel kívülről vonjuk be.) Levágunk belőle egy kis darabot, az lesz a fa ága. Az “ágat” az egyik oldalához igazítjuk. Bekenjük a maradék krémmel, megszórjuk kakaóporral, majd egy villával csíkokat húzunk bele mintának. Hűtőben pihentetjük. Tálalásnál marcipán figurákkal is díszíthetjük.