Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zserbó

Sokan azt vallják, nincs karácsony Zserbó nélkül. A bejgli mellett ez az a sütemény, ami ilyenkor az asztalra kerül. Ha már így közelednek az ünnepek, idézzük fel, hogyan is készül ez a tradicionális desszert.

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg zsír
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 40 dkg baracklekvár
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek vaj

Elkészítés:

A lisztet elmorzsolom a zsírral, hozzáadjuk a porcukrot, majd a két tojással gyorsan összedolgozzuk. Három részre osztjuk, 20 percig hagyom pihenni. A tészta egyik harmadát vékonyra nyújtjuk, a tepsi aljára fektetjük. Megkenjük a lekvár felével, és megszórjuk a porcukorral elkevert dió felével. Újabb réteg vékony tészta következik, a maradék lekvár, majd a diós szórás. Végül befedjük az utolsó tésztalappal, hústűvel átszurkáljuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.