Sokan azt vallják, nincs karácsony Zserbó nélkül. A bejgli mellett ez az a sütemény, ami ilyenkor az asztalra kerül. Ha már így közelednek az ünnepek, idézzük fel, hogyan is készül ez a tradicionális desszert.

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg zsír
- 10 dkg porcukor
- 2 tojás
- 40 dkg baracklekvár
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek vaj
Elkészítés:
A lisztet elmorzsolom a zsírral, hozzáadjuk a porcukrot, majd a két tojással gyorsan összedolgozzuk. Három részre osztjuk, 20 percig hagyom pihenni. A tészta egyik harmadát vékonyra nyújtjuk, a tepsi aljára fektetjük. Megkenjük a lekvár felével, és megszórjuk a porcukorral elkevert dió felével. Újabb réteg vékony tészta következik, a maradék lekvár, majd a diós szórás. Végül befedjük az utolsó tésztalappal, hústűvel átszurkáljuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.






