Igaz, hogy a pékségekben már tökéletes, isteni péksüteményeket lehet kapni, de nincs jobb, mint amikor a saját sütőnkből, még melegen tálaljuk a finom házi sós perecet. Azt is megmutatjuk, hogyan lehet elérni a tracionális „mázt” a tetejére.

Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 1 zacskó élesztő
- 3 dl tej
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 1 dl olaj
A tetejére:
- 1 tojás
- nagy szemű só
Elkészítés:
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a kimért alapanyagokhoz adjuk. Rugalmasra dagasztjuk a tésztát, és 1 órán át hagyjuk kelni. Ebből a mennyiségből 10-12 db perec lesz attól függően, hogy kicsiket vagy nagyokat szeretnénk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és kibéleljük a tepsiket sütőpapírral. Egyesével vékonyra sodorjuk a tésztadarabokat, és megformázzuk a pereceket. Egymástól pár centi távolságra tesszük a tepsiben, és megkenjük a tojással. Betesszük a sütőbe, és 15 perc eltelte után kivesszük. Megszórjuk sóval, és újabb 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, amíg szép aranybarnák nem lesznek.






