Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Házi sós perec

Igaz, hogy a pékségekben már tökéletes, isteni péksüteményeket lehet kapni, de nincs jobb, mint amikor a saját sütőnkből, még melegen tálaljuk a finom házi sós perecet. Azt is megmutatjuk, hogyan lehet elérni a tracionális „mázt” a tetejére.

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 1 zacskó élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 tk só
  • 1 tk cukor
  • 1 dl olaj

A tetejére:

  • 1 tojás
  • nagy szemű só

Elkészítés:

A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a kimért alapanyagokhoz adjuk. Rugalmasra dagasztjuk a tésztát, és 1 órán át hagyjuk kelni. Ebből a mennyiségből 10-12 db perec lesz attól függően, hogy kicsiket vagy nagyokat szeretnénk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és kibéleljük a tepsiket sütőpapírral. Egyesével vékonyra sodorjuk a tésztadarabokat, és megformázzuk a pereceket. Egymástól pár centi távolságra tesszük a tepsiben, és megkenjük a tojással. Betesszük a sütőbe, és 15 perc eltelte után kivesszük. Megszórjuk sóval, és újabb 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, amíg szép aranybarnák nem lesznek.