Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Grillezett sajtos olasz paradicsomleves

Ahány ház, annyi szokás – igaz ez a mondás a paradicsomlevesekre is. Az olaszok tudnak valamit, számos variációban készítik ezt az isteni levest. Most egy extra verzióban mutatjuk meg: grillezett sajttal, úgy olasz módra…

Hozzávalók:

  • olívaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 tk olasz fűszerkeverék
  • ízlés szerint fekete bors
  • 1 tk pirospaprika
  • csipet só
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 bögre paradicsompüré
  • 1 doboz konzervparadicsom
  • negyed bögre friss bazsalikom
  • petrezselyem
  • 1 ek cukor
  • 4 bögre csirke alaplé
  • 0,5 bögre reszelt parmezán
  • baguette
  • 1 bögre reszelt sajt

Elkészítés:

Egy fazékba teszünk 3-4 evőkanál olívaolajat, majd felrakjuk a tűzhelyre, közepes fokozatra. Ha az olaj felforrósodott, belerakjuk a kockára vágott hagymát. Amikor kissé már barnulni kezd a hagyma, megszórjuk olasz fűszerkeverékkel, a borsokkal, a pirospaprikával és egy csipet sóval, majd alaposan összekeverjük. Ezután mehet bele a fokhagyma is. Figyeljük, hogy a pirospaprika és a fokhagyma ne égjen le, és olyan egy perccel később az edénybe rakjuk a paradicsompürét is. 2-3 perccel később beleöntjük a konzerv paradicsomot, a friss bazsalikomot, a petrezselymet és a cukrot. Alaposan összekeverjük, majd felöntjük az alaplével és letakarva, 20 percig főzzük. Ha letelt a 20 perc, lehúzzuk a tűzhelyről az edényt, majd a leveshez adjuk a parmezánt, amit kézi habverővel addig keverünk, amíg csomómentes nem lesz a levesünk. Ha szükséges, ilyenkor még adhatunk sót, és borsot az ételhez. A baguette-t felszeleteljük, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. A szeletek tetejét bekenjük fokhagymával, és olíviaolajjal. 180 fokon néhány percig sütjük, hogy ropogós legyen.
Egy hőálló tányért felöntünk levessel, majd belerakunk 2-3 darab pirítóst. Jól megszórjuk őket sajt tal. A sütőt grillező funkcióra állítjuk, és 2 percre betoljuk az edényt. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.