A kókuszgolyó egy igazi retro desszert. Nem hiányozhat egyetlen karácsonyról, húsvétról, lagziból sem. Most mégis új köntösbe „csomagoltuk”, ugyanis egy isteni, kókuszkrémes tölteléket kapott. Régi új, de mindenki kedvence.

Hozzávalók:
A külső réteghez:
- 18 dkg keksz darálva
- 5 dkg puha vaj
- 1,5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 8,5 dkg baracklekvár
- 1,5 ek citromlé
- 1,5 dkg porcukor
A töltelékhez:
- 10 dkg sűrített tej
- 0,7 dkg puha vaj
- 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A külső réteg hozzávalóit a lista sorrendjének megfelelően összegyúrjuk. A tölteléket szintén a lista sorrendjének megfelelően összedolgozzuk. A kekszes masszából kb. 2,5 cm-es golyót gyúrunk, majd kilapítjuk a tenyerünkben. Ebbe helyezzük a kb. 1,5 cm-es fehér töltelékből gyúrt golyónkat, és rásimítjuk a barna korongot. Fogyasztás előtt érdemes a hűtőben 1-1,5 óráig pihentetni.







