Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Füstölt sajtos csirkegombóc leves rizstésztával

Kevés alapanyagból is lehet isteni ételt készíteni. Ilyen a csirkegombóc leves is, amiben a kis golyók kapták a főszerepet. Míg a húslevest hagyományos tésztával fogyasztjuk, ez egy kicsit a thai konyhára hajazva rizstésztát “kapott”.

Hozzávalók:

A gombóchoz:

  • 20 dkg csirkemell
  • 8-10 dkg füstölt sajt
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • só, bors, szerecsendió

A leveshez:

  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 1 nagyobb fehérrépa
  • zellerszár
  • újhagymaszár
  • 2 tyúkhúsleves kocka (vagy alaplé)
  • olaj
  • 15 dkg rizstészta

Elkészítés:

A zöldségeket felaprítjuk és kevés olajon addig pirítjuk, míg nem érezzük a sárgarépa kellemes karamelles illatát. Felöntjük kb. másfél liter vízzel, beletesszük az összekötött zeller- és újhagyma szárat. Beledobjuk a leveskockát, sózzuk, és lefedve főzzük. Közben elkészítjük a gombócokat. Duplakéses aprítóba tesszük a csirkemellet, a kockára vagdalt sajtot és a tojást, majd pépesítjük. Sózzuk, borsozzuk és bőven reszelünk hozzá szerecsendiót. Kisebb gombócokat formázunk a masszából és a levesbe tesszük, és addig főzzük, míg a zöldségek és a gombócok majdnem teljesen megpuhulnak. Az utolsó 10 percben beletesszük a tésztát és készre főzzük a levesünket.