Mivel lehet igazán ráhangolódni a karácsonyra? A csokis-mákos kiflivel… Azonban ez eltér a hagyományos, kelt tésztás verziótól, ez a recept mást kínál. Érdemes ezt is kipróbálni, főleg azoknak a háziasszonyoknak, akik nem szeretnek élesztővel dolgozni. A csoki pedig remekül passzol a mákhoz, ez a sütemény ezt is igazolja.

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 0,5 dl natúr joghurt
- 12,5 dkg vaj
- 1 csapott tk sütőpor
- csipet só
- 2 cs vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 18 dkg darált mák
- 10 dkg csokoládé
- kb. 0,5 dl forró tej
- 2-3 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja
Elkészítés:
A tészta száraz hozzávalóit, a lisztet, sütőport, sót és a vaníliás cukrot, egy nagyobb tálba szórjuk, és a vajjal összemorzsoljuk. Hozzáadunk annyi joghurtot, hogy összeálljon a tészta, gombóccá formáljuk, és 10 percet pihentetjük. Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket, amihez a hozzávalókat kenhető masszává keverjük, majd belereszeljük a csokoládét. Ha túl sűrűnek véljük a tölteléket, akkor adjunk hozzá még egy kevés tejet, ha pedig túl híg, akkor adjunk hozzá még mákot. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd egyenként kb. 2-3 mm vastagságú kör alakra nyújtjuk, és 8 cikkre vágjuk. Mindegyik cikkre kb. egy kanálnyi tölteléket kenünk, majd a szélesebb felétől szorosan feltekerjük. A kifliket sütőpapíros tepsire rakosgatjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral.







