Egy kis fantáziával az egyszerűnek tűnő étel is magas szintre emelhető. Ilyen például a fasírt is. Az alapanyagait más formában használtuk fel, ami által sokkal mutatósabb lesz a végeredmény. Ízben azonban hozza a jól megszokott ételt.

Hozzávalók:
A fasírthoz:
- 70 dkg darált hús (pulyka, sertés)
- 1 zsemle
- 1 ek zsír
- 1 vöröshagyma
- 1 tojás
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1 csipet kakukkfű
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 duci gerezd fokhagyma
- 1 ek mustár
A töltelékhez:
- 20 dkg füstölt sajt szeletelve
- 15 dkg füstölt-főtt tarja szeletelve
- 2 teáskanál napraforgó olaj
- 10 dkg spenótlevél
Elkészítés:
A zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk langyos vízbe. A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a zsírban üvegesre pároljuk. A darált húsba beletesszük a kinyomkodott zsemlét, a hagymát, az összepréselt fokhagyma gerezdeket és a többi hozzávalót. Összegyúrjuk, kóstoljuk meg, hogy ízlésünknek megfelelő fűszerezettségű legyen. Egy kb. 60×40 cm-es alufóliát leterítünk, és ecsettel vékonyan megkenjük olajjal. Ráborítjuk a beízesített darált húst, és a tenyerünkkel kb. 2-3 cm vastagságúra, téglalap alakúra eltapicskoljuk. A hús szélétől mindenhol kihagyva 4-5 cm-t ráterítjük a sajt felét, a füstölt tarját, majd befedjük a maradék sajttal, majd egyenletesen elhelyezzük a spenótleveleket is. A fólia segítségével feltekerjük. A fólia közepére igazítjuk a tekercset, csinosra formáljuk. Nagyon szorosan becsomagoljuk a fóliába. Előmelegített sütőben min. 1 órát sütjük. A sütési idő letelte után kivesszük, óvatosan kibontogatjuk, egy kicsit emelünk a sütési hőfokon, visszatesszük a sütőbe, és a keletkezett pecsenyelével gyakran locsolgatva pirosra sütjük. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, végül ferdén szeletelve, tetszés szerinti körettel tálaljuk.







