A Pavlova egy igazi türelemjáték. Ez a meseszép és isteni torta azonban megéri a fáradozást. Egy olyan desszert, ami még egy esküvőn is megállná a helyét a menyasszonyi torták között.

Hozzávalók:
- 4 tojásfehérje
- 23 dkg porcukor
- 2 teáskanál ecet
- fél kávéskanál porcukor
A tetejére:
- 4 dl tejszín
- friss vagy mirelit gyümölcs tetszőleges mennyiségben
Elkészítés:
A tojásfehérjéket egy mély tálba tesszük, és elektromos habverővel kemény habbá verjük. A porcukrot lassan, kis adagokban keverjük a tojáshabhoz, miközben folyamatosan keverjük a robotgéppel. Óvatosan hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az ecetet is, majd addig verjük a habot, amíg megáll. Előveszünk egy tepsit, kibéleljük sütőpapírral. A papíron kijelölünk egy 20 cm átmérőjű kört (mondjuk egy fedővel), és a kört kissé megolajozzuk. A kör alapra egy kanál segítségével átlapátoljuk a habot. Próbáljunk korona-formát kialakítani, azaz a kör belseje legyen lapos (de viszonylag vastag, mert majd ezt kell kikaparnunk a későbbiekben), az oldalai pedig minél magasabbak, ugyanis a belsejébe kerül majd a töltelék. Takaréklángon 1,5 óra alatt keményre szárítjuk. A sütési idő lejártát követően nem vesszük ki a tortát a sütőből, hanem otthagyjuk kihűlni. Tálalás előtt a keményre vert tejszínnel bekenjük, majd erre helyezzük a tetszés szerinti friss vagy mirelit gyümölcsöket, ünnepi hangulatot idézve.