Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Barackos-csokis kifli

Nem tagadható, hogy a pékségekben isteni barackos sütemények, tekercsek, csigák kaphatóak, de semmivel sem ér fel, a házi kelt tészta. Már csak az emelheti a minőséget, ha saját, házi lekvárral készítjük. Mutatunk egy tökéletes receptet, ha házi tésztára vágysz. Sokáig puha marad, kiváló nasinak, uzsonnára, vendégvárásra. Vagy csak úgy…

Hozzávalók:

A tésztához:

  • kb. 3 dl langyos tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 7 dkg cukor
  • 60 dkg finomliszt
  • 1 tk só
  • 1 nagy tojás
  • 7 dkg olvasztott vaj

A töltelékhez:

  • 5-6 ek baracklekvár
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 1 tábla tejcsoki
  • 3-4 ek kakaópor
  • reszelt narancshéj

A tetejére:

  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

Egy nagyobb tálba adagoljuk, a tejet, az élesztőt, a cukrot, a lisztet, a sót, a tojást és az olvasztott vajat. Vagy egy kelesztővel, vagy pedig kézi dagasztóval alaposan összedolgozzuk. Ha összeállt a tészta, lefedve a duplájára kelesztjük. Közben lereszeljük a csokit, összekeverjük a kakaóporral és az apró darabokra vágott aszalt sárgabarackkal. Ha megkelt a tésztánk, lisztezett deszkánt körülbelül 1 cm-re kinyújtjuk, megkenjük lekvárral, megszórjuk a csokis kakaóval, majd mint a bejglit, szorosan feltekerjük. Az így kapott rudat feldaraboljuk nagyjából 3-4 cm-es vastagságra, és egymástól kicsit távol felsorakoztatjuk a tepsiben. Megkenjük a felvert tojással, majd 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.