Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Pisztáciás Chiffon torta

Minden háziasszonynál előnyt jelent, ha egy torta gyorsan elkészíthető. A pisztáciás Chiffon nevű sütemény is ilyen. Nem kell töltögetni, aminek köszönhetően akár hétköznap is összedobható. Főleg, hogy nem igényel túl sok alapanyagot…

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 2 tojásfehérje
  • 3 ek liszt
  • 3 ek porcukor
  • 1 kiskanál keményítő
  • 3 ek szőlőmagolaj
  • 3 ek víz
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 5 dkg darált pisztácia
  • 1 kiskanál vaníliás cukor

A tetejére:

  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál citrom leve
  • 5 dkg darabolt pisztácia

Elkészítés:

A 2 tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk az olajat, jól elkeverjük majd a vizet, és szép lassan hozzászórjuk a sütőporral és pisztáciával, keményítővel elkevert lisztet. A kemény habbá vert tojásfehérjék felét hozzákeverjük először lazán a tésztához, majd a másik felét is, de óvatosan minél kevésbé törjön össze a hab. A tortaformának csak az alját kenjük ki vékonyan olajjal és szórjuk meg vékonyan liszttel. (A fölösleget ütögessük ki) 160-165 fokon 30 percig süssük. Miután kivettük a sütőből (a széle hozzá kell, hogy süljön a formához) 3 pohárból állványt készítve (a tortaforma szélét kell megtartaniuk), a tortát fejjel lefelé ráillesztve hagyjuk hűlni. Ha teljesen kihűlt késsel körbevágjuk, hogy elválasszuk a tortaformától és jó éles késsel szeleteljük. Végül a porcukrot jól felhabosítjuk a citromlével, majd megkenjük a kihűlt torta tetejét, megszórjuk a darabolt pisztáciával, és szeletelve tálaljuk.