Manapság egyáltalán nem szégyen, ha egy háziasszony a boltban, készen megvásárolt alapanyagokból főz. Mint például a gnocchi, amihez remek minőségben tudunk hozzájutni. Ha minden adott, pillanatok alatt összedobható ez az isteni, sütőben sült sajtos gnocchi.

Hozzávalók:
- 50 dkg gnocchi
- 10 dkg vaj
- só és bors ízlés szerint
- 25 dkg szalonna
- 15 dkg zöld spárga
- 15 dkg sajt
- 1 csomag petrezselyemzöld
Elkészítés:
A bolti gnocchit a csomagoláson írtak szerint főzzük ki, vagy készítsük el házilag az olaszok krumplis tésztáját. A spárgát megpucoljuk, és pici vajon megpároljuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. A szalonnát kockázzuk fel, saját zsírján süssük pirosra, majd szedjük tányérra. A kisült szalonnazsírra dobjuk rá a vajat, amikor felolvadt, forgassuk bele a gnocchit, fűszerezzük sóval és borssal, pirítsuk néhány percig (4-5 perc), ezután adjuk hozzá a kész spárgát is, majd öntsük hőálló edénybe. Forgassuk egybe a sült szalonnakockákkal, szórjuk rá a reszelt sajtot, majd 180 fokosra előmelegített sütőben süssük körülbelül 8-10 percig, amíg a sajt szépen megolvad. Tálaláskor szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel.