Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Baconbe tekert kecskesajtos füge

Ez a remek, gyors finomság tökéletes előétel gyanánt. Olyannyira, hogy akár a karácsonyi menübe is beleilleszthető. Isteni vendégváró, ami garantáltan meghozza az étvágyat a további fogásokhoz.

Hozzávalók:

  • 12 darab lilafüge
  • 12 szelet baconszalonna
  • 10 dkg kecskesajt

Elkészítés:

Első lépésként melegítsük elő a sütőt 150 °C-ra. A fügéket mossuk meg, vágjuk félbe, és tegyünk rá egy-egy kis darab kecskesajtot. Tekerjük egyenként 1-1 szelet baconbe, fogpiszkálóval átszúrva rögzítsük, és tegyük a tepsibe. Ezt követően nagyjából húsz percig sütjük. Ha a fügék gyönyörű rózsaszínűre sülnek, akkor a kisült lével egy kicsit meg is locsolhatjuk az egészet. Szervírozhatjuk zöld salátával, de akár önmagában is nagyon finom csemege.