Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Gyömbéres karotta krémleves

A répa igen egyszerű alapanyag, mégis sok jó ételnek lehet a főszereplője. Nem csak egy desszert fő hozzávalójaként, hanem köretként is megállja a helyét, de egy leves is könnyen készíthető belőle. A krémleveseket mindenki szereti, ráadásul egyszerű, gyors. Kell ennél több?

Hozzávalók:

  • 70 dkg sárgarépa
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 tk gyömbér (őrölt)
  • 1 teáskanál curry por
  • 1,6 l alaplé
  • só ízlés szerint (tengeri)
  • fekete bors ízlés szerint (őrölt)
  • 1 citromból nyert citromhéj (reszelt)

Elkészítés:

A hagymákat és a répákat megtisztítjuk, feldaraboljuk. Elkészítjük az alaplevet. Az olajat felmelegítjük, rádobjuk a hagymát és a répát, kis lángon pár percig, kevergetés mellett pároljuk őket. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, a curryt. Felöntjük az alaplével, majd belereszeljük a citrom héját. Addig főzzük, amíg a répa megpuhul. Kihűtjük, majd elturmixoljuk a levest. Tálalás előtt felmelegítjük!