A répa igen egyszerű alapanyag, mégis sok jó ételnek lehet a főszereplője. Nem csak egy desszert fő hozzávalójaként, hanem köretként is megállja a helyét, de egy leves is könnyen készíthető belőle. A krémleveseket mindenki szereti, ráadásul egyszerű, gyors. Kell ennél több?

Hozzávalók:
- 70 dkg sárgarépa
- 2 közepes vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk gyömbér (őrölt)
- 1 teáskanál curry por
- 1,6 l alaplé
- só ízlés szerint (tengeri)
- fekete bors ízlés szerint (őrölt)
- 1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
Elkészítés:
A hagymákat és a répákat megtisztítjuk, feldaraboljuk. Elkészítjük az alaplevet. Az olajat felmelegítjük, rádobjuk a hagymát és a répát, kis lángon pár percig, kevergetés mellett pároljuk őket. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, a curryt. Felöntjük az alaplével, majd belereszeljük a citrom héját. Addig főzzük, amíg a répa megpuhul. Kihűtjük, majd elturmixoljuk a levest. Tálalás előtt felmelegítjük!