Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Gombás-babos ragu

A magyar konyha messze híres a leleményességéről. Talán így létezhetnek olyan nagyszerű, hús nélküli, ám tartalmas ételek, mint a gombás-babos ragu. Kicsit olaszos „beütése” igazán varázslatossá teszi ezt a babos finomságot.

Hozzávalók:

  • 30 dkg gomba
  • 20 dkg száraz fehér bab
  • 1 hagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2 dl paradicsomsűrítmény
  • 1-2 babérlevél
  • bors
  • fűszerpaprika
  • kevés cukor
  • zöld petrezselyem
  • kevés olaj

Elkészítés:

A babot előző este hideg vízbe áztatjuk, majd enyhén sós, babérleveles vízben puhára főzzük. Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a leszűrt babot. Felöntjük az egészet paradicsompürével, megfűszerezzük és kevés vizet hozzáadva főzni kezdjük. Amikor felforrt, hozzáadjuk a megtisztított felszeletelt gombát és az egészet készre főzzük. Ha túl savanyúnak találjuk, akkor kevés cukorral édesíthetjük. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és tálaljuk.