A magyar konyha messze híres a leleményességéről. Talán így létezhetnek olyan nagyszerű, hús nélküli, ám tartalmas ételek, mint a gombás-babos ragu. Kicsit olaszos „beütése” igazán varázslatossá teszi ezt a babos finomságot.

Hozzávalók:
- 30 dkg gomba
- 20 dkg száraz fehér bab
- 1 hagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 2 dl paradicsomsűrítmény
- 1-2 babérlevél
- só
- bors
- fűszerpaprika
- kevés cukor
- zöld petrezselyem
- kevés olaj
Elkészítés:
A babot előző este hideg vízbe áztatjuk, majd enyhén sós, babérleveles vízben puhára főzzük. Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a leszűrt babot. Felöntjük az egészet paradicsompürével, megfűszerezzük és kevés vizet hozzáadva főzni kezdjük. Amikor felforrt, hozzáadjuk a megtisztított felszeletelt gombát és az egészet készre főzzük. Ha túl savanyúnak találjuk, akkor kevés cukorral édesíthetjük. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és tálaljuk.







