Hozzávalók:
50-60 dkg darált hús
15 dkg zabpehely
2 tojás
1 kisebb lilahagyma
5-6 gerezd fokhagyma
friss koriander, bazsalikom, kakukkfű
édes chili szósz
szójaszósz
só, bors, cayanne bors, fokhagymasó
őrölt curry
őrölt vagy friss gyömbér
A szószhoz:
házi ketchup vagy paradicsomszósz
barbecue szósz
paprika krém
kókusztej
édes chili szósz
szójaszósz
Elkészítés:
A darált húst, zabpelyhet és további hozzávalókat jól összegyúrjuk. Bízzuk az ízlésünkre, de ne sajnáljuk belőle a fűszereket.
Nem lehet elrontani, a zabpehely és darált hús valahogy annyira jól magába szívja az ízeket, hogy nem lehet túlfűszerezni.
Gyúrás után picit állni hagyjuk, hogy a zabpehely puhuljon. Majd kis maroknyi golyócskákat formázunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, majd 200 fokon alsó-felső sütéssel kb. 20-25 percig sütjük. Rizzsel tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc + pihentetés