Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sütőtökös pohárkrém

Végre itt van a sütőtök szezon. Ez a pohárkrém az ékes példa arra, hogy édességekhez is tökéletes alapanyag. Egészséges, finom, és gyorsan elkészül. Igazi álomdesszert!

Hozzávalók:

A sütőtökös krémhez:

  • 30 dkg előzőleg megsütött sütőtök
  • 25 dkg mascarpone
  • édesítő ízlés szerint
  • vanília kikapart magja
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj

A citromos krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • habtejszín
  • édesítő ízlés szerint
  • vanília kikapart magja
  • 1 citrom reszelt héja és leve

Elkészítés:

Az előzőleg megsütött, majd teljesen kihűtött sütőtökhöz hozzáadjuk a mascarponét, majd simára keverjük. Ezután hozzáadjuk az édesítőt, a vaníliát, az őrölt fahéjat, és jó habosra keverjük. A mascarponéhoz hozzáadjuk az édesítőt, a vaníliát, a reszelt citromhéjat, és ízlés szerint citromlevet, majd simára keverjük. A A habtejszínt közepesen kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a mascarpone krémhez. Előveszünk 4 közepes méretű poharat, majd felváltva belekanalazzuk a kétféle krémet, majd tálalásig a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt kb. fél órával a hűtőből kivesszük, megszórjuk csokoládéforgáccsal, és úgy kínáljuk.