Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tiramisukrémes piskóta

A tiramisu nemcsak olaszországban, hazánkban is igen népszerű desszert. De miért ne lehetne “magyarosítani”? Hogyan? Például pihepuha piskóta közé töltjük az isteni tiramisu krémjét. Mutatjuk!

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 dl étolaj
  • 4 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 3 db tojás
  • 3 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 3 ek kávé

A tetejére:

  • cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat óvatosan válasszuk ketté, és a fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A sárgákat a cukorral keverjük ki jól, majd öntsük hozzá az olajat. Adjuk hozzá a sütőporral és kakaóval vegyített lisztet is. Óvatosan forgassuk hozzá a felvert tojásfehérjét. Arra ügyeljünk, hogy ne törjük meg a habot. A homogén masszát egyengessük sütőpapírral bélelt, közepes méretű tortaformába vagy kis méretű tepsibe. Toljuk forró sütőbe, és 170 fokon süssük meg körülbelül 25 perc alatt. Ha a tészta széle elválik az edénytől, vegyük ki a sütőből, és hűtsük ki. A krémhez a tojásokat válasszuk szét, és a sárgákat keverjük világosra a kétféle cukorral, majd adjuk hozzá a mascarponét. Fogassuk hozzá előbb a kemény habbá vert tojásfehérjét, majd az ugyancsak felvert tejszínt is. Állítsuk össze a tésztát. Vágjuk ketté a piskótát, és locsoljuk meg a kávéval. Kenjünk egy réteg krémet a piskóta tetejére. Ismételjük meg a rétegezést úgy, hogy a tetejére krém kerüljön. Tegyük a hűtőbe legalább két-három órára. Tálalás előtt szórjuk meg kakaóporral.