A tiramisu nemcsak olaszországban, hazánkban is igen népszerű desszert. De miért ne lehetne “magyarosítani”? Hogyan? Például pihepuha piskóta közé töltjük az isteni tiramisu krémjét. Mutatjuk!

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 db tojás
 - 6 ek cukor
 - 1 dl étolaj
 - 4 ek liszt
 - 1 csomag sütőpor
 - 2 ek kakaópor
 - 1 csipet só
 
A krémhez:
- 50 dkg mascarpone
 - 3 db tojás
 - 3 ek cukor
 - 1 csomag vaníliás cukor
 - 2 dl habtejszín
 - 3 ek kávé
 
A tetejére:
- cukrozatlan kakaópor
 
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat óvatosan válasszuk ketté, és a fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A sárgákat a cukorral keverjük ki jól, majd öntsük hozzá az olajat. Adjuk hozzá a sütőporral és kakaóval vegyített lisztet is. Óvatosan forgassuk hozzá a felvert tojásfehérjét. Arra ügyeljünk, hogy ne törjük meg a habot. A homogén masszát egyengessük sütőpapírral bélelt, közepes méretű tortaformába vagy kis méretű tepsibe. Toljuk forró sütőbe, és 170 fokon süssük meg körülbelül 25 perc alatt. Ha a tészta széle elválik az edénytől, vegyük ki a sütőből, és hűtsük ki. A krémhez a tojásokat válasszuk szét, és a sárgákat keverjük világosra a kétféle cukorral, majd adjuk hozzá a mascarponét. Fogassuk hozzá előbb a kemény habbá vert tojásfehérjét, majd az ugyancsak felvert tejszínt is. Állítsuk össze a tésztát. Vágjuk ketté a piskótát, és locsoljuk meg a kávéval. Kenjünk egy réteg krémet a piskóta tetejére. Ismételjük meg a rétegezést úgy, hogy a tetejére krém kerüljön. Tegyük a hűtőbe legalább két-három órára. Tálalás előtt szórjuk meg kakaóporral.







