Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Házi csokis mogyorókrém

Biztos mindenkinek ismerős az érzés, „de ennék valami édeset”. Ilyenkor jól jöhet egy egyszerű, gyorsan elkészíthető édesség, mint például a csokis mogyorókrém. Pillanatok alatt összedobható, és hetekig eláll. Kell ennél jobb?

Hozzávalók:

  • 25 dkg törökmogyoró
  • 40 g porcukor
  • másfél ek vaníliakivonat
  • 30 g kakaópor
  • 1 csipet só
  • 1,2 dl tej

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. A törökmogyorót szórjuk a tepsire, majd toljuk a sütőbe 6-8 percre, míg megpörkölődik. Tegyük egy konyharuhára, csomagoljuk bele, és dörzsöljük le a héjukat. Nem baj, ha valamennyi marad rajta. A törökmogyorót szórjuk aprítógépbe, majd magas fokozaton daráljuk addig, míg ki nem válik belőle az olaj, krémes nem lesz. Keverjük bele a cukrot, vaníliát, kakaóport, sót, tejet. Addig dolgoztassuk a gépet, míg krémes, egynemű nem lesz a massza. Ha édesebbre szeretnénk, utólag is lehet még bele porcukrot/juharszirupot keverni. Tegyük befőttesüvegbe felhasználásig, a hűtőben 2-3 hétig tárolhatjuk.