Sajttortából már sokfélét mutattunk be. Ennek ellenére még mindig van újdonság, ami felkeltheti a figyelmeteket. Ilyen az avokádós ízesítésű cheescake is.

Hozzávalók:
- 10 dkg pekándió
- 15 dkg datolya
- 2,5 dkg kókuszreszelék
- 3 dk kakaópor
- 12,5 dkg kókuszolaj
- 56 dkg avokádó (kb. 5-6 db)
- 125 ml citromlé vagy limelé
- 125 ml agávé szirup vagy méz
Elkészítés:
A pekándiót, a datolyát, a kókuszreszeléket, a kakaóport és 35 g kókuszolajat összedaráljuk. Majd egy 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A tortaformába borítjuk a darált keveréket és elegyengetve lelapítjuk az aljára, majd a hűtőbe tesszük. Az avokádókat ketté vágjuk és a belsejét kikaparjuk. Hozzáadjuk a citromlevet és 90 g kókuszolajat, az agávé szirupot és pürévé daráljuk. Kivesszük a hűtőből az alapot, majd a pürét ráöntjük és a tetejét elegyengetjük. 4 órára hűtőbe tesszük, majd fogyaszthatjuk.