A sertéstokányt már biztosan sokan ismerik. De miért ne lehetne a sertéshúst csirkével helyettesíteni? Mutatjuk is, hogyan néz ki ez az újragondolt remek étel.

Hozzávalók:
A tejfölös tokányhoz:
- 80 dkg csirkemell
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 kávéskanál köménymag
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 17,5 dkg tejföl
- 2 ek napraforgó olaj
- 0,5 csokor petrezselyem
- 3 evőkanál finomliszt
A körethez:
- 80 dkg burgonya
- só
Elkészítés:
A tejfölös csirketokányhoz a vöröshagymákat megtisztítjuk, olajon megpirítjuk kevés köménymaggal. A húst előkészítjük, lehet nagyobb darabokban hagyni, de akinek úgy tetszik, lehet hosszúkás csíkokra vágni, és a megpirult hagymára tesszük, fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, esetleg egy fél erőleves kockával. A lisztet kikeverjük kevés vízzel és a tejföllel. Mikor a hús megpuhult, behabarjuk a tejföllel, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. A burgonyával egyszerű dolgunk van. Meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk, és sós vízben készre főzzük. Tálaláskor az ételhez keverjük!