Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Gazdag minestrone leves

Az olaszok egyik kedvence, a minestrone leves is számos módon készíthető el. Ezúttal egy gazdag, a magyar konyhához hasonló alapanyagokból készült isteni receptet mutatunk be.

Hozzávalók:

  • 20 dkg zöldborsó
  • 10 dkg fejtett bab
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szár zeller
  • 1 doboz konzervparadicsom
  • 1 fej krumpli
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 negyed kelkáposzta
  • 1 cukkini
  • pár csepp olívaolaj
  • balzsamecet
  • bazsalikom
  • zsálya
  • só, bors

Elkészítés:

A hagymát pucoljuk meg és aprítsuk össze, majd kevés olajon pároljuk üvegesre. A zellerszárat és a sárgarépát eközben karikázzuk fel, és ha a hagyma már jó dobjuk rá ezeket is. Kevés vízzel öntsük fel, hogy a répa és a zeller félig megpárolódjon. Ha ez megtörtént öntsük rá a paradicsomkonzervet, ízesítsük egy pici sóval és borssal, hagyjuk, hogy összefőjenek. Ehhez az alaphoz adjuk hozzá a korábban felkockázott krumplit, a felkarikázott fehérrépát, cukkinit és kelkáposztát, és öntsük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje a zöldségeket. Vigyázzunk, ne legyen túl sok a víz, hiszen a minestrone leves lényege épp az, hogy nagyon sűrű. Az előbbi fűszerek mellett használhatunk még zsályát és bazsalikomot az ízesítéshez. Körülbelül egy óra alatt készre fő a leves ekkor tálalható némi balzsamecettel megspékelve, de sajtot is reszelhetünk bele!