A palacsintából is lehet puccos tortát készíteni. Van az úgy, hogy elfelejtünk egy-egy ünnepet, mégis lehet rövid idő alatt olyan desszertet készíteni, ami megállja a helyét. Ilyen a palacsintatorta, amihez az egyik legjobb töltelék a kókuszos-csokoládé.

Hozzávalók:
- 2 tojás
- 35 dkg liszt
- só
- 4-5 dl tej
- 1 dl ásványvíz
- 12 dkg kókuszreszelék
- 1 tubus sűrített tej
- 10 evőkanál cukor
- olaj
- 10 dkg étcsoki
- 2 evőkanál kakaó
Elkészítés:
A lisztből, a tojásokból, a tejből és az ásványvízből sűrű palacsintatésztát keverünk. Ízesítjük egy csipet sóval, majd kisütjük a palacsintákat. Közben elkészítjük a tölteléket: a kókuszreszeléket összekeverjük a sűrített tejjel, ha túl sűrű, kevés tejet önthetünk hozzá. A lényeg, hogy kenhető legyen a krém. Elkészítjük a csokimázat: vízgőz felett megolvasztjuk a feldarabolt étcsokit, hozzáteszünk fél dl vizet, 2 evőkanál kakaót és 6 evőkanál cukrot. Állandóan kevergetjük, amíg elolvad benne a csokoládé. Összeállítjuk a tortánkat: 1 palacsintát megkenünk a kókuszkrémmel, a következőt a csokikrémmel, felváltva kenjük a palacsintákat egymásra rétegezve, amíg elérkezünk az utolsó palacsintához, amit csokival kenünk meg. Tálaláskor szórjuk meg kedvünk szerint gyümölcsökkel.