A muffinok a leghálásabb sütemények. Ugyanis fontos ismérvük, hogy a tésztájukat nem szabad nagyon kikeverni, éppen hogy csak össze kell állítani. Na, ezért olyan népszerűek – többek között… Szőlő télen és nyáron is kapható, így egy gyümölcsös változatot mutatunk be.

Hozzávalók:
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 6 dkg finomliszt
- 1,5 teáskanál sütőpor
- 2 ek margarin
- 1 ek cukor
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1,5 dl tej
- 15 dkg piros szemű szőlő
Elkészítés:
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A szőlőszemeket kettévágjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral. Habosra keverjük a margarint, a cukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a tejet. Hozzáadjuk a lisztet és a lisztben megforgatott szőlőt, és jól elkeverjük. A muffinsütőt kivajazzuk, vagy muffinpapírral kibéleljük. A tésztát a formákba kanalazzuk, és 20-25 percig sütjük.