Nyár végén az egyik legnépszerűbb gyümölcs: a sárgabarack. Kinek ne egy isteni desszert jutna erről az eszébe? Pláne, ha egy könnyű, mutatós variációban kerül az asztalra. Ráadásul hamar elkészíthető, igaz, a szeleteléssel kicsit várni kell…

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg margarin
- 35 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 6 tojás
- 50 dkg liszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 15 dkg sárgabaracklekvár
A töltelékhez:
- 1 zacskó vaníliás pudingpor (főzős)
- 6 dkg cukor
- 5 dl tej
- 4 evőkanál rum
- 9 g színtelen zselatin fix
- 4 dl tejszín
- 1,5 kg sárgabarack
Elkészítés:
A pudingporból 6 dkg cukorral és a tejjel a zacskón lévő utasítás szerint pudingot főzünk a végén belekeverve a rumot is. Folpackkal letakarva kihűtjük. A margarint a kétféle cukorral krémesre keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a cukros masszához keverjük. Margarinnal kikent tepsibe simítjuk a tésztát, és előmelegített sütőben, 170°C-on kb. 30 percig sütjük. Hűlni hagyjuk, majd lekvárral vékonyan megkenjük. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadva a zselatint is. Összedolgozzuk a megkevert pudinggal, és ezt a krémet a lekvárral megkent tésztára simítjuk. A sárgabarackokat leforrázzuk, lehúzzuk a héjukat és kimagozzuk. Vékony cikkekre vágjuk, és ezeket a krém tetején elosztjuk. A süteményt 1 órára hűtőbe tesszük, tálaláskor szeleteljük, és pirított, szeletelt mandulával még díszíthetjük.