Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sárgabarackos szelet

Nyár végén az egyik legnépszerűbb gyümölcs: a sárgabarack. Kinek ne egy isteni desszert jutna erről az eszébe? Pláne, ha egy könnyű, mutatós variációban kerül az asztalra. Ráadásul hamar elkészíthető, igaz, a szeleteléssel kicsit várni kell…

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg margarin
  • 35 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 6 tojás
  • 50 dkg liszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 15 dkg sárgabaracklekvár

A töltelékhez:

  • 1 zacskó vaníliás pudingpor (főzős)
  • 6 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál rum
  • 9 g színtelen zselatin fix
  • 4 dl tejszín
  • 1,5 kg sárgabarack

Elkészítés:

A pudingporból 6 dkg cukorral és a tejjel a zacskón lévő utasítás szerint pudingot főzünk a végén belekeverve a rumot is. Folpackkal letakarva kihűtjük. A margarint a kétféle cukorral krémesre keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a cukros masszához keverjük. Margarinnal kikent tepsibe simítjuk a tésztát, és előmelegített sütőben, 170°C-on kb. 30 percig sütjük. Hűlni hagyjuk, majd lekvárral vékonyan megkenjük. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadva a zselatint is. Összedolgozzuk a megkevert pudinggal, és ezt a krémet a lekvárral megkent tésztára simítjuk. A sárgabarackokat leforrázzuk, lehúzzuk a héjukat és kimagozzuk. Vékony cikkekre vágjuk, és ezeket a krém tetején elosztjuk. A süteményt 1 órára hűtőbe tesszük, tálaláskor szeleteljük, és pirított, szeletelt mandulával még díszíthetjük.