Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csokoládés krémes

Azt nem lehet mondani, hogy ez a sütemény diétás, de az is tény, hogy minimális tésztával készül. Itt a csokoládé krém a főszereplő, amibe – ha úgy tetszik – némi gyümölcsöt is elrejthetünk. Persze nem kötelező. Mutatós, isteni desszert, nem csak csokiimádóknak.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 evőkanál tej
  • 1 dkg szalakáli
  • 30 dkg finomliszt
  • 5 dkg keserű kakaópor
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tejföl

A krémhez:

  • 4 csomag étcsokoládé ízű pudingpor
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1,5 l tej
  • 10 dkg vaj

A tetejére:

  • tortabevonó

Elkészítés:

A szalakálit feloldjuk a tejben. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, gyúródeszkára szitáljuk. Hozzászitáljuk a porcukrot is, majd beledaraboljuk, és elmorzsoljuk benne a vajat. A szalakális tej, a tojás és a tejföl hozzáadásával egynemű tésztává gyúrjuk, két részre osztva cipókká formázzuk, és folpackba csomagolva a cipókat 2 órára a hűtőbe tesszük. Pihentetés után a hűtőből kivéve egyenként tepsi méretű lappá nyújtjuk a tésztacipókat, villával megszurkáljuk, és a tepsi időközben zsírozott, lisztezett hátoldalán megsütjük. Előmelegített, 190-200 fokos sütőben a sütési idő szűk negyedóra. Ha kész, hagyjuk kihűlni. A pudingport nagy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a tejet, és közepes lángon, folytonos keverés mellett sűrű pudinggá főzzük. A tűzről lehúzva elkevertjük benne a margarint. Az első lapot magas falú tepsibe helyezzük, ráöntjük a forró pudingot. Erre jött a második lap. A tetejére tortabevonót olvasztunk, megkenjük vele, és hagyjuk a hűtőben kihűlni.