Azt nem lehet mondani, hogy ez a sütemény diétás, de az is tény, hogy minimális tésztával készül. Itt a csokoládé krém a főszereplő, amibe – ha úgy tetszik – némi gyümölcsöt is elrejthetünk. Persze nem kötelező. Mutatós, isteni desszert, nem csak csokiimádóknak.

Hozzávalók:
A tésztához:
- 2 evőkanál tej
- 1 dkg szalakáli
- 30 dkg finomliszt
- 5 dkg keserű kakaópor
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- 2 evőkanál tejföl
A krémhez:
- 4 csomag étcsokoládé ízű pudingpor
- 25 dkg kristálycukor
- 1,5 l tej
- 10 dkg vaj
A tetejére:
- tortabevonó
Elkészítés:
A szalakálit feloldjuk a tejben. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, gyúródeszkára szitáljuk. Hozzászitáljuk a porcukrot is, majd beledaraboljuk, és elmorzsoljuk benne a vajat. A szalakális tej, a tojás és a tejföl hozzáadásával egynemű tésztává gyúrjuk, két részre osztva cipókká formázzuk, és folpackba csomagolva a cipókat 2 órára a hűtőbe tesszük. Pihentetés után a hűtőből kivéve egyenként tepsi méretű lappá nyújtjuk a tésztacipókat, villával megszurkáljuk, és a tepsi időközben zsírozott, lisztezett hátoldalán megsütjük. Előmelegített, 190-200 fokos sütőben a sütési idő szűk negyedóra. Ha kész, hagyjuk kihűlni. A pudingport nagy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a tejet, és közepes lángon, folytonos keverés mellett sűrű pudinggá főzzük. A tűzről lehúzva elkevertjük benne a margarint. Az első lapot magas falú tepsibe helyezzük, ráöntjük a forró pudingot. Erre jött a második lap. A tetejére tortabevonót olvasztunk, megkenjük vele, és hagyjuk a hűtőben kihűlni.