Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Pikáns pite cukkinivel

A piacok, a zöldségesek és a bevásárlóközpontok pompáznak a gyönyörű nyári zöldségektől. Egytől egyig kiváló alapanyagok egy jó pitéhez. Most a cukkini kapta a főszerepet, sok más zöldséggel vegyítve. Isteni, és a húsimádók miatt egy kevés sonka is került bele.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 100 g sertészsír
  • 225 g liszt
  • 1 tojás
  • 1 késhegynyi só

A töltelékhez:

  • 1 padlizsán
  • 1 cukkini
  • ½ piros húsos paprika
  • 1 hagyma
  • 150 g füstölt sonka
  • 200 g tejföl
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál reszelt sajt
  • cherry paradicsom
  • csípős paprika
  • csombor
  • édes fűszerpaprika
  • fokhagymapor
  • olívaolaj

Elkészítés:

A lisztből, a tojásból és a sóból tésztát gyúrunk. 1 órára hűtőbe tesszük. Majd kibélelünk vele egy kerek formát és megszurkáljuk. 10 percig sütjük előmelegített sütőben. A hagymát szeletekre vágva megpároljuk egy kicsit a sonkával. A vékonyra szeletelt padlizsánt és cukkinit is puhára pároljuk ezekkel együtt. Ha kihűlt, összekeverjük az apró kockára vágott piros paprikával. A tejfölt kikeverjük a felvert tojással és a zöldségekre öntjük, hozzáadjuk a sajtot is, a csombort és a csípős karikákat. Megfűszerezzük sóval, paprikával és fokhagymaporral. A pitelapra töltjük, dekoráljuk koktél paradicsomokkal és közepes tűzön 30 percig tovább sütjük.