Bár a nevében benne van, hogy a lakodalmak kedvelt süteménye, egyáltalán nem előírás, hogy a hétköznapokon ne lehetne fogyasztani. Igaz, kicsit időigényes ez a gyönyörű desszert, viszont nagyon sokáig eláll. Isteni finom, mutatós. Kell ennél több?

Hozzávalók:
A tésztához:
- 80 dkg liszt
- 30 dkg zsír
- 20 dkg porcukor
- 2 tojás
- 2 citrom héja
- 1 citrom leve
- 1 teáskanálnyi szódabikarbóna
A töltelékhez:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 evőkanál kakaó
- 30 dkg darált dió
- 1 citrom leve
- 1 dl rum
A díszítéshez:
- 1 üveg vérnarancs aroma
- 1 üveg zöld színű mandula aroma
- 20 dkg cukor a megforgatáshoz
- 1-2 buxus ág
- 2 db 6-os festőecset
A sütéshez:
- 50 db féldió vagy féldió sütőforma
Elkészítés:
A tésztához valókat gyors mozdulatokkal sima állagúvá összedolgozzuk. A tésztából féldiónyi darabokat csípünk, és egyenként a dióhéjakra formázzuk. Nagyméretű sütőlapra tesszük, egyszerre nagyjából huszonöt darabot, egymástól kissé távol, mert sütés közben megdagad. Előmelegített, 140 fokos sütőbe tesszük, és alsó-felső fűtéssel nagyjából tizenkét perc alatt egészen világosra sütjük. Még forrón, óvatosan kell leszedni a formáról, mert hidegen megkeményedik és könnyebben törik. Ebből a tészta mennyiségből nagyjából száz darab féldió lesz. Elkészítjük a krémet, amihez a vajat habosra kikekverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kakaót, a citromlét, a diót és a rumot, valamint belemorzsolhatjuk az esetleg eltöredezett sült tésztadarabokat is. Kissé hígabb állagú masszát kapunk. A két féldiót megtöltünk krémmel, majd összeragasztjuk őket. Rövid időre a hűtőbe tesszük, míg a két fél összeköt, így később könnyebben festhetjük. Az összeragasztott tészta egyik felét zöldesre, a másik felét pirosasra festjük, és azonnal kristálycukorba forgatjuk. Másnapra szobahőmérsékleten megpuhul. Hűtőben sokáig eláll, de fagyasztható is. A festésnél kibontakoztathatjuk művészi hajlamainkat, így igazán élethű barackokat is készíthetünk, amelyek minden ünnepi asztal ínycsiklandozó díszévé válnak.