Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Borjú bécsi

Borjú bécsi, azaz a tökéletes rántott hús. Itt a titok, hogyan készítsd el, hogy zamatos, omlós rántott szeletet kapjál. Nem kell nagy dolgokra gondolni, csak olvasd el receptünket, és mindenre választ kapsz.

Hozzávalók:

  • 1 kg borjúcomb
  • tej
  • 3 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • fél deci tej
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj, zsiradék a sütéshez

Elkészítés:

A felszeletelt húst áztassuk be tejbe egy-két órára. Klopfoljuk vékonyra, majd tegyük félre. Tegyünk lisztet egy tálkába, egy másikba üssük a tojásokat, adjuk hozzá a tejet, majd verjük habosra, egy harmadik tálkába pedig tegyük a zsemlemorzsát, majd panírozzuk be a húst. Közvetlenül a lisztbe mártás előtt sózzuk és borsozzuk a hússzeleteket, majd forgassuk bele a panír összetevőibe. Egy serpenyőben hevítsünk zsírt vagy olajat, annyit, hogy a szeleteket éppen ellepje, és ha már elég forró, helyezzük bele a bepanírozott hússzeleteket. Pár perc meg is sül, ha elég vékonyra klopfoltuk a húsokat. Ezután vegyük ki a zsírból és tálaljuk. A citromot ne felejtsük el, úgy az igazi! Adhatunk mellé petrezselymes krumplit, krumplisalátát vagy bármely zöldsalátát is.