Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Húsos börek


A burek vagy börek a Balkán egyik kultikus étele, annyira elterjedt és hétköznapi, mint itthon a kakaós csiga vagy a lángos. Aki a rétest szereti, tuti, hogy ezt is imádni fogja.

Hozzávalók:

  • 50 dkg zsírszegény darált hús
  • 3 fej vöröshagyma
  • bors
  • vaj
  • 4 tojás
  • 2 dl tej
  • réteslap

Elkészítés:

A húst a vöröshagymával morzsásra pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A tűzről levéve kihűtjük, kevés olvasztott vajjal, a tojásokkal és a tejjel elkeverjük. A tepsit olajjal kikenjük, beleteszünk 2-3 réteslapot, melynek minden rétegét zsiradékkal bekenjük, ráhalmozzuk a tölteléket, majd egy újabb lapot terítünk rá. Ismét töltelék és megint lap jön. A legtetejére olvasztott vajat locsolunk, és középmeleg sütőbe téve, fokozatosan emelve a hőt, s így ropogósra sütjük.