Az egyik legegészségesebb, legkevesebb kalóriát tartalmazó hús a nyúlé. Semmivel sem bonyolultabb elkészíteni, mint bármilyen más húst. Egy átlagos pörköltnél azonban sokkal többféleképpen feldolgozható, például egy isteni ragu formájában.

Hozzávalók:
- 1 kg-os pecsenye nyúl
- 1 kaliforniai paprika
- 3-4 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 20 dkg gomba
- 3 paradicsom
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 dl alaplé
- olíva olaj
- só, bors
- kakukkfű
Elkészítés:
A nyúldarabokat kevés olajon elősütjük, majd félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megpirítunk egy nagyobb kockákra vágott kaliforniai paprikát, 3-4 fej nyolcadokba vágott vöröshagymát és vele együtt pár gerezd szeletekre vágott fokhagymát. Megsózzuk, majd rádobjuk a szeletelt gombát és addig pároljuk, amíg a leve el nem párolog. Megszórjuk egy csapott evőkanál liszttel. Beledobunk 3 szem felkockázott paradicsomot, majd felöntjük 2 dl fehérborral és 2 dl alaplével. Fűszerezzük frissen őrölt borssal és szárított kakukkfűvel. Visszatesszük a nyúldarabokat, és fedő alatt kb. 40 perc alatt készre főzzük. Barna rizzsel tálaljuk.