Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Fehérboros nyúlragu

Az egyik legegészségesebb, legkevesebb kalóriát tartalmazó hús a nyúlé. Semmivel sem bonyolultabb elkészíteni, mint bármilyen más húst. Egy átlagos pörköltnél azonban sokkal többféleképpen feldolgozható, például egy isteni ragu formájában.

Hozzávalók:

  • 1 kg-os pecsenye nyúl
  • 1 kaliforniai paprika
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg gomba
  • 3 paradicsom
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 dl alaplé
  • olíva olaj
  • só, bors
  • kakukkfű

Elkészítés:

A nyúldarabokat kevés olajon elősütjük, majd félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megpirítunk egy nagyobb kockákra vágott kaliforniai paprikát, 3-4 fej nyolcadokba vágott vöröshagymát és vele együtt pár gerezd szeletekre vágott fokhagymát. Megsózzuk, majd rádobjuk a szeletelt gombát és addig pároljuk, amíg a leve el nem párolog. Megszórjuk egy csapott evőkanál liszttel. Beledobunk 3 szem felkockázott paradicsomot, majd felöntjük 2 dl fehérborral és 2 dl alaplével. Fűszerezzük frissen őrölt borssal és szárított kakukkfűvel. Visszatesszük a nyúldarabokat, és fedő alatt kb. 40 perc alatt készre főzzük. Barna rizzsel tálaljuk.