Ránézésre nehéz elképzelni, hogyan lehet egy ilyen pompás zebratortát elkészíteni. Csupán egy kis fifika szükséges ahhoz, hogy egy ilyen látványos, csíkos desszertet kapjunk. Receptünkben mutatjuk is, mit kell tenni a végeredmény elérése érdekében, hogy mutatós és finom süteményt kapjunk.

Hozzávalók:
- 35 dkg porcukor
- 5 tojás
- 40 dkg liszt
- 1,5 csomag sütőpor
- 2,5 dl olaj
- 2,5 dl szódavíz
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja
- 3 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
Az egész tojásokat elkeverjük a cukorral, majd hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet és az olajat, majd a szódavizet. Ezt a tésztát elfelezzük, egyik felébe 3 evőkanál kakaót, a másikba 3 evőkanál lisztet teszünk. Kör alakú (24 cm-es) tortasütő közepébe 2 evőkanál fehér tésztát teszünk, rá 2 kanál barnát, majd felváltva így folytatjuk, amíg mindkettő elfogy. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon tűpróbáig sütjük.