Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mediterrán frittata

A tojásos ételek egyik legnépszerűbb verziója a frittata. Ez a gyönyörű lepény a reggelik császárnője, ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni. Most egy mediterrán, zöldséges verzióját hoztuk.

Hozzávalók:

  • 2 szál újhagyma
  • 1/2 piros kaliforniai paprika
  • 1/2 sárga kaliforniai paprika
  • 2 kisebb paradicsom vagy 5-6 koktélparadicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • néhány szál friss petrezselyem vagy bazsalikom
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 4 tojás
  • 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

Az újhagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, a paradicsomot felszeleteljük vagy cikkekre vágjuk, a húsos paprikákat felkockázzuk. Egy olyan serpenyőben, ami bedugható a sütőbe (nem műanyag a nyele) kevés olívaolajat forrósítunk, megfuttatjuk rajta az újhagymát és a paprikákat, picit sózzuk, hozzáadjuk a fokhagymát is. Közben a tojásokat felütjük egy tálba, villával felverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sütőport és az étkezési keményítőt, átkeverjük, majd a reszelt sajtot is beleforgatjuk. Az egészet beleöntjük a tűzről levett serpenyőbe, megszórjuk a paradicsommal és a felaprított petrezselyemmel vagy bazsalikommal. A serpenyőt 180 fokos sütőbe toljuk, és 10-15 perc alatt megsütjük – attól függően, mennyire rezgősen szeretjük a tojást. A sütőből kivéve – óvatosan, mert forró a nyele! –, azonnal tálaljuk, cikkekre vágva, friss kenyeret vagy pirítóst kínálhatunk mellé.