A tojásos ételek egyik legnépszerűbb verziója a frittata. Ez a gyönyörű lepény a reggelik császárnője, ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni. Most egy mediterrán, zöldséges verzióját hoztuk.

Hozzávalók:
- 2 szál újhagyma
- 1/2 piros kaliforniai paprika
- 1/2 sárga kaliforniai paprika
- 2 kisebb paradicsom vagy 5-6 koktélparadicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- néhány szál friss petrezselyem vagy bazsalikom
- 5 dkg reszelt sajt
- 4 tojás
- 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
Az újhagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, a paradicsomot felszeleteljük vagy cikkekre vágjuk, a húsos paprikákat felkockázzuk. Egy olyan serpenyőben, ami bedugható a sütőbe (nem műanyag a nyele) kevés olívaolajat forrósítunk, megfuttatjuk rajta az újhagymát és a paprikákat, picit sózzuk, hozzáadjuk a fokhagymát is. Közben a tojásokat felütjük egy tálba, villával felverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sütőport és az étkezési keményítőt, átkeverjük, majd a reszelt sajtot is beleforgatjuk. Az egészet beleöntjük a tűzről levett serpenyőbe, megszórjuk a paradicsommal és a felaprított petrezselyemmel vagy bazsalikommal. A serpenyőt 180 fokos sütőbe toljuk, és 10-15 perc alatt megsütjük – attól függően, mennyire rezgősen szeretjük a tojást. A sütőből kivéve – óvatosan, mert forró a nyele! –, azonnal tálaljuk, cikkekre vágva, friss kenyeret vagy pirítóst kínálhatunk mellé.