Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Petrezselymes vargányaleves

Magyarországon rengeteg gomba terem. Talán az egyik legnépszerűbb erdei gomba a vargánya, ami számos étel alapanyagaként szolgálhat. Mint például a leves… Nem kell aggódni, a piacokon, nagyobb üzletekben könnyen beszerezhető.

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 30 dkg vargánya gomba
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 2 tk só
  • bors ízlés szerint
  • 1 tk petrezselyem
  • 4 ek napraforgó olaj

Elkészítés:

Olajon megdinszteljük a megpucolt, felkockázott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megpucolt, megtisztított burgonyát és a megmosott vargánya gombát. Sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel meghintjük, és vízzel felöntjük. Amikor a burgonya megpuhult, a lisztből és a pirospaprikából rántást készítünk, és besűrűsítjük vele a levest.