Magyarországon rengeteg gomba terem. Talán az egyik legnépszerűbb erdei gomba a vargánya, ami számos étel alapanyagaként szolgálhat. Mint például a leves… Nem kell aggódni, a piacokon, nagyobb üzletekben könnyen beszerezhető.

Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 30 dkg vargánya gomba
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 csapott ek finomliszt
- 2 tk só
- bors ízlés szerint
- 1 tk petrezselyem
- 4 ek napraforgó olaj
Elkészítés:
Olajon megdinszteljük a megpucolt, felkockázott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megpucolt, megtisztított burgonyát és a megmosott vargánya gombát. Sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel meghintjük, és vízzel felöntjük. Amikor a burgonya megpuhult, a lisztből és a pirospaprikából rántást készítünk, és besűrűsítjük vele a levest.