Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Medvehagymás tojássaláta

Hogyan lehet egy hagyományos tojássalátát feldobni? Ha már a szezonja van, akkor medvehagymával. Enyhe fokhagymás íze tökéletesen passzol a frissen készült salátákba is.

Hozzávalók:

  • 6 nagy tojás
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek dijoni mustár
  • 8-10 medvehagyma
  • őrölt fehér bors

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk, és nagyobb kockákra vágjuk. A medvehagymát apróra vágjuk. A krémsajtot egy tálba tesszük, és hozzákeverjük a tejfölt és a mustárt. Megsózzuk, megborsozzuk, és simára keverjük. A felkockázott tojást megszórjuk az apróra vágott medvehagymával, majd rákanalazzuk a krémsajtos-tejfölös keveréket, és óvatosan összeforgatjuk, figyelve, hogy a tojás ne törjön össze. Egy-két órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek kellően összeérjenek. Tálalás előtt kivesszük a hűtőből, majd óvatosan átkeverjük, és ízlés szerint pirítóssal vagy friss péksüteménnyel kínáljuk.