Ilyenkor tavasszal nem tudunk betelni a friss, színes zöldségekkel. A mexikói rizses hús pedig tökéletesen alkalmas arra, hogy belecsempésszünk mindent. Nem kell aggódni a húskedvelőknek, mert nem húsmentes, persze főleg a zöldségek dominálnak benne.

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg darált hús (bármilyen)
- 2 paradicsom
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 1 vörös bab konzerv
- 1 kukorica konzerv
- 2 dl víz
- 2 tk fűszerpaprika
- 1 kk őrölt római kömény
- 20 dkg rizs (megpárolva)
- Ízlés szerint só és chili
Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát, kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Mikor a hús elvesztette a nyers színét, hozzátesszük az apró kockára vágott paradicsomot, a fűszerpaprikát, a római köményt, sózzuk, felöntjük a vízzel és puhára főzzük a húst. Mikor a hús megpuhult és már finom szaftos az étel, beletesszük a lecsepegtetett kukoricát, a szintén lecsepegtetett babot, az apró kockára vágott paprikát, megszórjuk chilivel, összeforgatjuk, majd mehet bele a párolt rizs és összeforraljuk. Frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva, forrón kínáljuk.