Lehet, hogy sokan nem ismerik a matcha teát, pedig kiváló alapanyaga a desszerteknek. Nem mindennapi íze szokatlan lehet a magyar konyha kedvelőinek, de érdemes ezt is kipróbálni, senki nem fog csalódni benne. Ráadásul rendkívül szép színező anyagnak is számít.

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 púpozott evőkanál matcha tea
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
- csipet só
- 4 tojás
- 15 dkg cukor + a tetejére
- 15 dkg olvasztott vaj
- 5 dkg fehér csokoládé
- maréknyi pisztácia
Elkészítés:
A lisztet, a matcha port, a sütőport, a szódabikarbónát és a csipetnyi sót egy tálban összekeverjük. A tojásokat egy másik tálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot, és simára keverjük, majd a tejet és az olvasztott vajat is hozzáadjuk, elkeverjük, majd a nedves és száraz keveréket összeöntjük, simára keverjük. A pisztáciát és a fehér csokit felaprítjuk, beleforgatjuk a masszába, majd papírkapszlikkal bélelt muffinformákba elosztjuk a tésztát úgy, hogy a 3/4-ig legyenek, majd a tetejüket meghintjük kevés kristálycukorral. A tepsit 180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 20-22 perc alatt megsütjük a muffinokat, tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsültek-e. A sütőből kivéve pár percet pihentetjük, majd a formából kivéve, rácsra téve hagyjuk kihűlni a muffinokat.