Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Matcha teás muffin

Lehet, hogy sokan nem ismerik a matcha teát, pedig kiváló alapanyaga a desszerteknek. Nem mindennapi íze szokatlan lehet a magyar konyha kedvelőinek, de érdemes ezt is kipróbálni, senki nem fog csalódni benne. Ráadásul rendkívül szép színező anyagnak is számít.

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 1 púpozott evőkanál matcha tea
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor + a tetejére
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • maréknyi pisztácia

Elkészítés:


A lisztet, a matcha port, a sütőport, a szódabikarbónát és a csipetnyi sót egy tálban összekeverjük. A tojásokat egy másik tálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot, és simára keverjük, majd a tejet és az olvasztott vajat is hozzáadjuk, elkeverjük, majd a nedves és száraz keveréket összeöntjük, simára keverjük. A pisztáciát és a fehér csokit felaprítjuk, beleforgatjuk a masszába, majd papírkapszlikkal bélelt muffinformákba elosztjuk a tésztát úgy, hogy a 3/4-ig legyenek, majd a tetejüket meghintjük kevés kristálycukorral. A tepsit 180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 20-22 perc alatt megsütjük a muffinokat, tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsültek-e. A sütőből kivéve pár percet pihentetjük, majd a formából kivéve, rácsra téve hagyjuk kihűlni a muffinokat.