Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Húsvéti báránykorona

Mi tehetné fel a „koronát” a húsvéti menüre? Egy bárányból készült korona… Ilyenkor fogyasztunk leginkább ebből a nemes húsból, pedig kiváló alapanyag lehetne az év többi szakaszában is. Mutatós, zamatos, finom, érdemes megbarátkozni vele.

Hozzávalók:

  • 1 egész bárányborda
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 tk só
  • 1 tk bors
  • 1 ág rozmaring
  • 1 dl olívaolaj

Elkészítés:

Egy mozsárban péppé zúzzuk a fokhagymát a sóval, majd hozzáadjuk az olívaolajat, a borsot és a nagyon finomra vágott rozmaringleveleket is. Jól elkeverjük, félretesszük. A báránybordát a faggyús részével befelé meghajlítjuk úgy, hogy a két végük összeérjen. Spárgával összekötjük először alul a húsos résznél, majd feljebb is a bordacsontoknál úgy, hogy egy szép kerek koronaformát alkosson. Kis ügyességgel két darab is összeilleszthető, így nagyobb korona is készülhet. Az összekötözött bordát kívül-belül alaposan bedörzsölünk a fokhagymás-rozmaringos keverékkel. A bordacsontokat egyesével becsomagoljuk alufóliába, majd a húst sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokon, légkeverés nélkül, 45 perc alatt készre sütjük. Tálaljuk tetszés szerinti körettel, de a vadrizs, a burgonyakrokett is passzol hozzá.