Mi tehetné fel a „koronát” a húsvéti menüre? Egy bárányból készült korona… Ilyenkor fogyasztunk leginkább ebből a nemes húsból, pedig kiváló alapanyag lehetne az év többi szakaszában is. Mutatós, zamatos, finom, érdemes megbarátkozni vele.

Hozzávalók:
- 1 egész bárányborda
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 tk só
- 1 tk bors
- 1 ág rozmaring
- 1 dl olívaolaj
Elkészítés:
Egy mozsárban péppé zúzzuk a fokhagymát a sóval, majd hozzáadjuk az olívaolajat, a borsot és a nagyon finomra vágott rozmaringleveleket is. Jól elkeverjük, félretesszük. A báránybordát a faggyús részével befelé meghajlítjuk úgy, hogy a két végük összeérjen. Spárgával összekötjük először alul a húsos résznél, majd feljebb is a bordacsontoknál úgy, hogy egy szép kerek koronaformát alkosson. Kis ügyességgel két darab is összeilleszthető, így nagyobb korona is készülhet. Az összekötözött bordát kívül-belül alaposan bedörzsölünk a fokhagymás-rozmaringos keverékkel. A bordacsontokat egyesével becsomagoljuk alufóliába, majd a húst sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokon, légkeverés nélkül, 45 perc alatt készre sütjük. Tálaljuk tetszés szerinti körettel, de a vadrizs, a burgonyakrokett is passzol hozzá.