Sokszor hallani, hogy a tofuból nem lehet jó ételt készíteni, mert túlságosan semleges az íze. Az ázsiai konyha mégis előszeretettel használja. Ez a recept is őket igazolja, ugyanis egy kis sertéshússal megspékelve, rengeteg fűszerrel ízesítve egy tökéletes étel, tökéletes alapanyaga.

Hozzávalók:
- 30 dkg darált sertéshús
- 30 dkg tofu
- 2 ek chiliszósz
- 5 cm apróra vágott gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek világos szójaszósz
- 1 ek sötét szójaszósz
- 2 ek kínai rizsbor
- 3 közepes újhagyma zöldje
- 0,5 evőkanál burgonyakeményítő
- 1 dl csirke alaplé
- szecsuáni bors ízlés szerint
- őrölt fehér bors ízlés szerint
- 1 teáskanál pirított szezámolaj
- 1 teáskanál chiliolaj
- 2 ek napraforgó olaj
Elkészítés:
Wokban olajat hevítünk, és rádobjuk a gyömbért, a fokhagymát és a szecsuáni borsot. Mikor már illatozik, belekeverjük a tobandzsan szószt és rádobjuk a húst. Meglocsoljuk főzőborral és félkészre pirítjuk. Ekkor hozzáöntjük a világos szójaszószt és a tofut is beledobjuk. Az egészet felöntjük alaplével vagy vízzel, és fedő alatt rotyogtatjuk közepes lángon. Félidőben – kb. 10 perc múlva – hozzákeverjük a sötét szójaszószt és a felvágott zöldhagyma szárakat, majd a keményítős keveréket, de ezt már csak akkor, ha a tofu megpuhult. Szezámolajjal, csiliolajjal is meglocsolhatjuk. Rizshez adjuk, akár külön tálkán vagy nyakon öntve.